24 Nisan 2019 Çarşamba

TONER SEÇİMİ VE BROTHER tn1040



TONER SEÇİMİ VE BROTHER  tn1040

     Günümüz internet çağında, yazıcı ve toner ihtiyacı ve aynı oranda da satışı ve pazarlaması artmaktadır. Toner bildiğiniz gibi yazıcının hizmet eksikliğini gideren, mutlaka temin edilmesi gereken bir üründür. Toner, piyasada orjinali ve muadili şeklinde satışa sunulmaktadır.
     Her ne kadar orijinali muadilinden daha kaliteli ve tercih edilen bir ürün sınıfında olsa da pahalı olduğu için tüketici açısından,  tedarik oranı  düşük olan bir seçenektir. Tonerler muadili ve orjinali şeklinde sınıflandığı gibi, orjinaline yakın özellikte olan muadil ürünü de kendi aralarında, kalitesine göre sınıflandırılmaktadır. Muadil toner tercihe göre muadili veya orjinali kullanılır.
Orijinal toner seçerken, mutlaka ürünün sıfır olmasına dikkat edin. Çünkü bazı firmalar orijinal kutusunu boşaltıp, muadili kullanabiliyor. Böyle bir durumda baskı sayısı %50 oranında azalıyor. Normal koşullarda, muadil toner kullanırken baskı sayısı,  orjinaline göre  %5’dir.  %50 büyük bir rakamdır. Böyle bir kayıp yaşamamak için sıfır olduğunu, garanti gösteren firmalardan satın almak gerekir. Bu firmalarda toner muadili, kalite standartlarına uygun olarak uzmanlar tarafından üretimi yapılır, gerekli kontrollerden geçtikten sonra satışa sunulur.
   Brother lazer yazıcılarda kullanılan, tn 1040tonerin orijinali 1.000  sayfalık baskı özelliğine sahiptir. Brother tn 1040 tonerin, kullanıldığı  uyumlu yazıcılar brother HL 1110, brother HL 1111, brother DCP 1511, brother MFC 1811, brother MFC 1815’dir. Şeritler bu yazıcılarda rahatlıkla kullanılır.
   Tn 1040 toner seçiminde, orjinaline yakın üreten, muadilin sıfır olduğunu garantileyen, güvenilir firmalardan satın almak,  daha ekonomik bir seçim olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder