2 Temmuz 2019 Salı

Orjinal ve Muadil Tonerler Arasındaki Fark

Orjinal ve Muadil Tonerler Arasındaki Fark 


Orjinal ve Muadil Tonerler Arasındaki Fark 
Toner, bildiğiniz üzere yazıcıların kağıda baskı yapmasını sağlayan bir baskı ürünüdür. Renkli ya da renksiz olarak farklı çeşitleri bulunan tonerlerin fiyatları genellikle döviz kuruna bağlı olarak belirlenmekte ve bu nedenle devamlı artmakta ve bu nedenle artık günümüzde toner fiyatları yazıcıların fiyatını ya geçmiş bulunmakta ya da kafa kafaya denk geliyor. Kullanıcılar da bu durumda muadil (yan sanayi) ya da orijinale eş değer tonerleri satın almayı tercih ediyor.
Orjinal toner, üreticilerin üretmiş oldukları yazıcıda tam ve kaliteli performans sağlayarak baskı yapabilmesi için ürettikleri toner kartuşuna denmektedir. Orijinal toner, üretilen yazıcının bütün özelliklerini tam olarak kullanılabilir nitelikte üretildiklerinden, gösterdikleri performans tartışılmazdır. Fakat bu sebeple orijinal yazıcı tonerlerin fiyatları oldukça pahalı olduğundan kullanıcılar daha uygun fiyatlı tonerler aramaktadır. Son dönemlerde en çok başvurulan yöntem ise dolum veya muadil toner kullanmaktır.
Orjinalın eşdeğeri muadil kelimesi, eşit, denk gibi manalara gelmektedir. Kısaca yan sanayi ürünü de denmektedir. Baskı maliyetleri çok düşük olan toner gruplarıdır. Orijinale alternatif olarak üretilmiştir. Muadil tonerler orijinale göre baskı maliyeti hemen hemen 4/1 oranındadır.
Muadil toner, orijinal tonere eş değer bir ürün fakat maliyet açısından çok saha uygun olarak ve neredeyse eşit baskı sayısı ile tasarruf etmenizi sağlar. Dolum toner ise biten tonerin içine toz konularak tekrar kullanılabilir hale getirilmesidir. Toner dolumu sırasında toner kapalı olduğu için doluluk oranı tam bilinmemekte fakat muadil toner dolum olanlardan gibi değil, sıfır ürünlerdir. Örneğin dolum yapılmış bir toner, 1600 sayfa baskı kapasiteli bir yazıcı ile en fazla 650-700 sayfa arasında baskı verir ama muadil tonerler çok az bi farkla neredeyse orijinale yakın baskı vermektedir. Ayrıca dolum yapılan tonerlerin yazıcıya zarar verme olasılığı uzun vadede muhtemeldir. Bunun sonucunda yeni bir yazıcı almak durumunda kalınabilir. Muadil toner kullanımında ise dolum toner gibi herhangi bir sorunla karşılaşmazsınız. Fiyatı orijinal tonere  göre oldukça düşük olmasına rağmen, en az orijinal ürün kadar baskı kapasitesine sahip olan muadil tonerler dolum ürüne nazaran sıfır ürün olduklarından sağlıklı bir şekilde kullanılabilmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder