7 Şubat 2019 Perşembe

MUADİL TONER NEDİR? AVATAJLARI VE DEZAVANAJLARI

Muadil Toner
Standart yazıcı ve fotokopi makinaları üreticisi firmalar, makinalarında kullanılmak üzere üretimlerini yaptıkları orijinal toner kartuşlarının satış fiyatlarının yüksek olması, çoğu yazıcı sahibinin bütçesini zorlayacak şekildedir. Bu orijinal toner ürünlerine alternatif olarak sayılan ve yapı olarak da orijinal tonerler ile birebir aynı şekilde özellikleri taşıyarak, yazıcı ve fotokopi makinalarıyla uyumlu toner türü muadil toner olarak adlandırılmıştır. Muadil tonerler piyasada dilinde fason toner veya yan sanayi toner adı ile de bilinmekte ve satılmaktadır.
Muadil Tonerin Avantajları
Muadil tonerlein avantajları orijinal tonerlere alternatif şekilde görülmesi ve daha uygun fiyatlar ile yazıcı sahiplerine sunulmasıdır. Çok fazla sayıda çıktı baskısı alan kişilere maliyeti düşürmek amacı ile genellik ile fason toner, yani muadil toner çeşitleri tavsiye edilmektedir. Günümüz de piyasada satışı yapılmakta olan hemen hemen tüm yazıcı ve fotokopi makinaları için muadil toner bulabilmek mümkün olmaktadır. Fotokopi çekiminin yoğun olduğu kırtasiye gibi işletmeler de kullanılan muadil fotokopi toneri tipleri, orijinal fotokopi tonerlerine kıyasla fotokopi maliyetini oldukça ciddi bir oranda düşürerek işletmeye daha fazla oranda bir kâr elde etmesine neden olmaktadır. Son dönemler de, yazıcılarını evlerinde kullanmayı tercih eden kişilerin mürekkep yazıcılar yerine tercih ettikleri lazer yazıcıların büyük ölçüde artması görülmektedir. Muadil tonerlerin uygun fiyatlı olması ve uzun süreler boyunca kullanılmadığında bile standart mürekkep kartuşlar gibi donma yapmamaları evde yazıcı sahipleri aynı zamanda bütçelerinin de ekonomisini korumaktadır.
Muadil Tonerin Dezavantajları
Muadil  tonerlerin avantajlarının olması tabi ki de dezavantajlarının olmadığı anlamına gelmemektedir. Ne yazık ki her şey gibi avantajları olduğu gibi dezavantajları da olmaktadır. ama sağlık açısından hiçbir sorun teşkil etmemektedir. Sadece dezavantaj olarak bakım ve garantisi sorun olarak görülmektedir. Orijinal tonerlerin üretici firmanın her bayi ve şubesinden bakım ve onarımı yapılırken, muadil tonerler de ise bu durum sadece satıcı firma tarafından gerçekleştirilmektedir. Buda satın aldığınız yer ile dönem dönem irtibatta olmanıza neden olmaktadır. bunların dışında bir dezavantajı bulunmamaktadır. Sizde yazıcı veya bir fotokopi makinası sahibiyseniz bütçeniz konu olunca tasarruf yapmak istiyorsanız muadil tonerleri tercih ederek bunu sağlayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder