24 Nisan 2019 Çarşamba

Muadil Toner Çeşitleri Hakkında

Muadil Toner Çeşitleri Hakkında

  Muadil Toner Çeşitleri Hakkında
Baskı ürünü olan yazıcılardan renkli ya da siyah çıktı almaya yarayan ürünler toner olarak isimlendirilir.  Bunlar kendi içinde çıktı sayısı ve kalite bakımından orijinal, muadil, dolum tonerler olarak üçe ayrılır.

Firmalar için orijinal toner, çok uygun sayılmayacak bir üründür. Devamlı kullanıldığında büyük bir gider yaratır. Orijinal toner almak, bir yazıcı ücretine denk gelecektir. Tersine dolum toner,  fiyat olarak uygun olsa da sayı olarak yetersizdir. Yoğun işte çalışıyorsanız bunu sıkça değiştirmek zorunda kalabilirsiniz. Son olarak muadil tonerler daha avantajlıdır. Orijinale çok yakındır. Sayı olarak orijinalden çok az bir fark eksilir.  Bunlardan en çok tercih edilenlerden birisi tn-1040 toner modelidir.

Tonerlerin Kullanımı
Bir adet orijinal tonerin maliyeti 180 TL ve üstüdür. Bu yazıcı fiyatına nerdeyse eşit fiyatı vardır.  Bu sayı ve kalite açısından muadil toner almak avantajlıdır. Doluma göre de daha fazla çıktı almış olursunuz.  Talep devamlı artmakla beraber muadil toner modeli çok tercih edilen bir seçenektir.
Muadil toner kullanımında bazı noktalara dikkat etmek gerekir. Bir örnekle orijinal toner model toner almak istiyorsanız, ürünün sıfır olduğuna dair belge istemeniz gerekir. bazı firmalar orijinal kutuya dolum yaparak çıktı sayısını düşürebilir. Diğer bir ifadeyle paranız boşa gidebilir. Toner alırken güvendiğiniz yerden almak ve fatura ya da sıfır olduğunu kanıtlayan belge istemekte yarar vardır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder