11 Nisan 2019 Perşembe

NEDEN UCUZ MUADİL TONER ALIRIZ?

        NEDEN UCUZ MUADİL TONER ALIRIZ?
Orijinal toner üreticileri araştırma geliştirmeye yüksek paralar harcadığından, bayilik ve yetkili servisler kurmak zorunda olduklarından, işletme giderlerinin çok yüksek olmasından, kaynaklanan sebeplerle sattıkları kartuşların fiyatlarını yüksek tutmak zorundadırlar. Oysa muadil toner üreten şirketlerin bu tür yatırımlara ihtiyacı yoktur. Orijinalini kopya ederek üretim yaparlar. Ucuz muadil toner satışı yapan firmalar kopyalama işini yeterince becerememiş olanlardır.
En ucuz muadil toneri satabilmek amacıyla üniversal diye adlandırılan toner kartuşları üreten firmalar, kartuş üzerine yaylı mekanizma ilave ederek birden fazla ürünün yerine kullanılabilecek yazıcı tonerleri üretmektedir. Orijinalinden çok farklı yapıya sahip olan bu ürünler, yazıcıya dahi zorla takılabilmektedir. Kopyanın kopyası kıvamındaki bu ürünler genelde çalışmamakta veya kullanıcısını yolda bırakmaktadır. Muadil toner kartuşlarının en pahalısının dahi orijinalinin üçte biri fiyatına satıldığını düşünürsek bakmamız gereken ucuzluğundan çok orijinale ne kadar yakın olduğu olmalıdır. Özellikle TOPTAN MUADİL TONER alımlarında bu hususlara çok dikkat edilmelidir. Yazmadıktan sonra bedava almış bile olsanız işinize yaramayacak olan bu ürünlerin seçiminde çok dikkatli olmak gerekmektedir. Belli bir markası ve kalite standardı olmayan muadil yazıcı tonerlerin de sizi bağlayacak tek garantinin satıcı firmanın güvenilirliği olduğu akıldan çıkarılmamalıdır.
İstanbul’da toner dolumunu ilk yapan firma olmamıza ve 1999 yılından bu yana aralıksız olarak bu işi yapmamıza rağmen en kötü dolumcuların dahi beceremeyeceği kalitesizlikte muadil toner kartuşlarına şahit olduğumuz düşünüldüğünde ucuzluk saplantımızı bir kenara bırakmamızın gereği ortaya çıkıyor.
Dolumculuktan örnek vermemiz gerekirse en pahalı toner tozunun kilosu 60 TL, en ucuzu da 20 TL’dir. Günümüzdeki standart bir toner kartuşunun alacağı toz 100 gram, en pahalı drum 9 TL iken en ucuzu 5 TL’dir. Blade ve manyetik merdane fiyatları da yaklaşık bu kadar fark ediyor. Sonuçta en iyi yenileme ile en kötü yenileme arasındaki maliyet farkı 12 TL’yi geçmiyor. İşçilik sabit kaldığına göre 12 TL fazla harcayarak orijinalinden farksız yenileme yapılabilirken, 12 TL fazla kazanmak ya da ucuz fiyat vererek müşteriye şirin gözükmek isteyen dolumcular sayesinde herkes zarar ediyor. Kullanıcı alması gerek çıktının yarısını alamıyor, kalitesiz baskı ve çıkan sorunlar nedeniyle dolumcuya bir daha gitmiyor. Sonuçta herkes zarar ediyor.
Dünyadaki her şeyde olduğu gibi muadil toner kartuşunda da sorunlar aynı. Ne kadar ucuz fiyatla satılıyorsa o kadar sorun sizi bekliyor demektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder