4 Mart 2019 Pazartesi

ÖNCÜ GELEN KALİTE : BİNBİRTONER

ÖNCÜ GELEN KALİTE : BİNBİRTONER

      Fotokopi makineleri oldukça yaygınlaşmıştır. Günlük hayatın hemen her alanında profesyonel ve bireysel çözümler için kullanılan makineler arttıkça bu makinelerin toner sarfiyatları da yeni bir pazar haline gelmiştir. Sınırlı sayıdaki fotokopi cihazı markasından gelinen noktada pek çok marka fotokopi makineleri ile piyasada yer almaktadır. Bu sebeple HP orjinal kartuş çeşitleri de oldukça fazladır.
      Fotokopi makineleri alırken göz önünde bulunduracağınız pek çok nokta olduğu gibi onları işletirken de göz önüne almanız gereken pek çok kriter vardır. Bunlar içinde en önemlilerinden biri de fotokopi makinesinin sarf malzemeleridir. Sarf malzemesi olarak ilk akla gelen, muadil toner değişimi çok önemli bir konudur. Makinenizin hem verimli çalışması hem de uzun ömürlü olması için bu konuda çok dikkatli olunması gerekir. Makine üreticileri ısrarla orijinal tonerlerin, drumların kullanılmasını tavsiye etmektedir. Zira orijinal olmayan sarf malzemeleri ilk bakıştaki avantajlarını çok çabuk kaybetmektedirler. Fotokopi makineleri de diğer benzer makineler gibi komplike ve elektronik cihazlardır. Uygun olmayan sarf malzemeleri makine içinde birkaç noktaya zarar verirse bu zincirleme devam eder ve siz fark edene kadar makinenize çok ciddi bir zarar vermiş olabilir. Sonuçta daha pahalı bir tamir masrafı ve makinenizin ömrünün kısalmasıyla karşılaşırsınız.
      Orijinal oki orjinal toner biraz pahalı olsa da, olaya makinenizi koruma ve ömrünü uzatma konusundan bakarsanız, bu fiyat farkı önemsiz kalacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder